Биг Трип ЕООД
София 1404, ул. Нишава 106
тел.: 0888 215 266, 02 4273683
office@bigtrip.bg, www.bigtrip.bg

КИТАЙ - НЕОБЯТНО РАЗНООБРАЗИЕ

Самолет
ШАНХАЙ, ИЧАН, ЯНДЗЪ, СИАН, ПЕКИН
13 дни / 11 нощувки
26.10.2024, 02.11.2024, 09.11.2024, 23.11.2024
Цена от:

3799 лв.
Дата Цена Запитване
26.10.2024 от 3899 лв. Запитване
02.11.2024 от 3899 лв. Запитване
09.11.2024 от 3899 лв. Запитване
23.11.2024 от 3799 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Полет до Шанхай
Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан "Източния Париж" или "перлата на Изтока".

Ден 2 Пристигане в Шанхай
Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще Ви придружи до хотела, в който ще бъдете настанени за 3 нощувки.

Ден 3 Шанхай
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще посетите храма на "нефритения Буда". Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината "Ю Юан", намираща се в центъра на Стария град. Построена е преди 400 години по време на династията Мин. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум. Нощувка.

Ден 4 Шанхай
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или "шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Връщане в Шанхай в хотела за нощувка.

Ден 5 Шанхай – Ичан
Закуска. Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица "Бунд" – символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард "Нандзин". След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски. След пристигането Ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са ви 4 нощувки на борда на 4-звезден кораб.

Ден 6 Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ – най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело – Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира "Трите ждрела", който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

Ден 7 Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву – едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването Ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

Ден 8 Круиз по р. Яндзъ
Закуска на борда на кораба. Ще се отправите на екскурзия до хълма Шибоаджай, разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

Ден 9 Яндзъ – Сиан
Закуска на борда на кораба. Пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан – столицата на провинция Шаанкси. Нощувка.

Ден 10 Сиан
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии"). Екскурзията предвижда посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници. След това ще бъдете извозени до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан-Пекин.

Ден 11 Пекин
Закуска. Ще посетите Летния дворец – най-голямата и запазена императорска градина в Китай. Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. Нощувка.

Ден 12 Пекин
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии") до Великата стена "Мутиняу“ и парка "Олимпия". Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (с допълнително заплащане) включва печена патица по пекински. Нощувка.

Ден 13 Пекин – Полет до България
Закуска. Свободен ден или екскурзия ("Пакет допълнителни екскурзии") до "Забранения град“ – бившия императорски дворец. Посещение на "Небесния храм“ – даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.
 
Хотели
- 3 нощувки в хотел Zhong Xiang Grand Hotel, намиращ се в Шанхай;
- 4 нощувки в 4* круизен кораб President Cruises Yangtze
- 1 нощувка в хотел Titan Jincheng Art Hotel, намиращ се в Сиан;
- 1 нощувка в спален салон на високоскросостен влак Сиан-Пекин; 
- 2 нощувки в хотел Riverside Hotel Beijing, намиращ се в Пекин.
 
- ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
- ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
- БАГАЖ - 23 кг регистриран и 8 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 4* хотели според местната категоризация и 4 дни на      круизен кораб с пълен пансион.
- ХРАНА - закуски в избраните за Вас хотели и закуска, обяд и вечеря по време на круиза.
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате
в самостоятелна стая): 799 лв.
Туристическа виза за еднократно посещениев Китай: 80 USD.
- При качване на круизния кораб се заплаща такса: около 50 лв. на човек.
"Пакет допълнителни екскурзии": 399 лв. на човек, който Ви осигурява:
• Екскурзия до Шанхай: градина "Ю Юан“, храм "Нефритения Буда", водния град "Джуджаджао";
• Екскурзия до Сиан: Теракотената армия;
• Екскурзия до Пекин: Великата стена "Мутиняу“, парк "Олимпия", "Забранения град", "Небесния храм“.
- "Пакет богати вечери": 299 лв. на човек.
- Застраховка "Отмяна на пътуването"