Биг Трип

Статии

Интересни статии, любопитна информация, загадки, идеи и още.... в блога на Big Trip!

Вижте повече
Избери дестинация
Избери транспорт
Избери месец
Разпечатайте офертата Сподели Сподели с приятел

Южна Корея и Япония – древни и модерни

Цени от 3370 EUR

Информация за програмата

Екскурзия до ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ

Сеул – Пусан - Куенджу - Осака – Киото -Токио - Нико – Камакура

Период: 09.05.2019 – 21.05.2019
13 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 3 обяда и 1 вечеря1-ви ден 09.05 София – Истанбул- Излитане от София в 17:50 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 19:10 ч. Кратък престой на летището. Излитане от Истанбул в 20:45 ч. за Сеул, Южна Корея.

2-ри ден 10.05 Истанбул - Сеул- Кацане в Сеул в 12:55 ч. местни време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела и настаняване в хотел T Mark Grand Hotel или подобен. Свободно време за разходки в района около хотела – Myeongdong, където са съсредеточени най-многото магазини, заведения и нощен живот на столицата. Нощувка.

3-ти ден 11.05 Сеул Закуска и Обяд
Закуска. Днес ще направим обзорна екскурзия на Сеул (включена в цената) с автобус включваща най-големите забележителности на града като двореца Чангдеогунг , улицата на занаятите Инсадонг, традиционният пазар Намдемун , улица Миангдонг и телевизионната кула Seoul N Tower, от която се вижда панорамно града.
Ще започнем разглеждането с двореца Чангдеогунг – един от петте двореца построени от представителите на династията Чосон (1392–1897), и една от малкото запазени постройки в традиционен корейски стил, непострадали в Японско-Корейската война от началото на ХХв. Любимо място на много от принцовете и принцесите от династията, двореца се характеризира с постройки изградени в хармония с простотата на природата, няколко двора и прекрасна малка градина с езеро, на която са се любували самите императори.
Продължаваме със свободно време на улицата на занаятчиите Инсадонг , където ще имате свободно време да пазарувате измежду многобройните търговци на много прилични цени. От там се отправяме към друго традиционно място за пазаруване от местните хора – пазарът Намдемун , който никога не спи. Тук можете да видите множество традиционни стоки, както и различни пренадлежности като рибарски такъми, играчки, кухненски съдове, дрехи, аксесоари и др. Ще обядваме в местен ресторант (включено в цената, корейска кухня). След обяда продължаваме с пазарската улица Миангдонг , където се намират бутиците, класните ресторанти и салони за красота на столицата. Денят ни ще завърши с качване на кулата Seoul N Tower, от която при хубаво време се вижда на длан целия град. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден 12.05 Сеул – Пусан (около 325км – 2,40ч пътуване с влак) Закуска и Обяд
Закуска. Трансфер до ж.п гарата и отпътуване за втория по големина град в страната – Пусан и полудневна екскурзия на града (включена в цената). Пристигане на гарата в Пусан, където ни чака автобус, с който ще се пидвижим до Кулата на Пусан, за да погледнем града отгоре. Кулата е висока 120м, и поради разположението си на 69м над морското ранище предлага прекрасна пълна гледка към града и символите му като Статуята на генерал И Сун-син, Звънецът на гражданите, часовникът във форма на цвете, бизнес районът, пристанището и старата част на града. Ще обядваме преди да продължим към следващата забележителност (включено в цената, корейска кухня). По път за нашия хотел, разположен в курортния район Ханде ще спрем в най-красивият в града и единствения храм, разположен на брега на морето - Хандонг Йонгукса . Храмът е построен през 13 76г от велик будистки учител по време на династия Корьо. Основната сграда от храма е изцяло реновирана през 1970г, като са запазени стила й с всички цветове. В центъра на комплекса се намира три етажна пагода, заобиколена от 4 лъва, символизиращи радостта, гневът, щастието и нещастието. До храма се стига по 108 стъпала, където докато слизате около средата ще чуете шума на вълните, а когато стигнете до края на пътеката, ще видите морето със всичките му цветове. На нова година хиляди местни хора идват тук да посрещнат зората на новата година на това очарователно място. След храма, се отправяме към нашия хотел Ramada Encore Haeundae или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка.

5-ти ден 13.05 Пусан - Куенджу – Пусан (около 85км – 1ч с автобус) Закуска и Обяд
Закуска. Отпутъване за Куенджу (старата столица на Корея) за целоневен тур (включен в цената), който ще ни покаже богатата над 4000г история на страната. Първата ни спирка днес е храма Булгукса , известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е основан през 528г, по време на кралство Сила. Почти всички постройки на територията на комплекса са обявени за национални богатства. По време на японската инвазия през 1592-1598г храмът е напълно изгорен и отново възстановен през 1604г. Най-големият шедьовър на комплекса са двата моста - Белия и Синия облак, които имат общо 33 стъпала, символизиращи 33-те рая на Будизма, които водят до Просвещението и до основната сграда на комплекса.Следва посещение на Националния музей в града, в който могат да се видят множество артефакти от дългата история на страната, намарени на мястото на следващата забележителност, която ще посетим – големия археологичен комплекс Анап-джи . Комплексът е създаден от няколко сгради, чиито основи могат да се видят и сега и продължават да се проучват от археолозите, а езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Сила (57 г. пр.н.е. - 935 г). Ще направим почивка за обяд (включено в цената, корейска кухня). Продължаваме с парка Тимули – огромен парк, в който се намират кралски гробници от периода на кралство Сила, някои от които са вече проучени. Гробниците отвън приличат на могили във форма на кубе или полумесец. В проучените са намерени много златни, украшения, стъклени принадлежности, керамични съдове. Колекцията е показана в Националния музей в съседство. Връщане в Пусан. Свободна вечер. Нощувка.

6-ти ден 14.05 Пусан - Осака (около 1.30ч полет) Закуска и Вечеря
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака, Япония.
Пристигане на международното летище Кансай (Kansai airport) и посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до града за полудневен тур на втория по големина град в Япония (около 55км, продължителност на пътуването около 1.20ч). Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня). Трансфер до хотел Plaza Osaka или подобен. Нощувка.

7-ми ден 15.05 Осака – Киото – Осака (около 40км, 1ч с автобус) Закуска
Закуска. Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената). Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на храма Фушими Инари . Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори , които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните, поради факта, че датира от 794г, когато столицата на страната се премества в Киото.Ще вземем участие в чаена церемония в един от храмовете на Киото. Свободно време за обяд (не е включен в цената). Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.

8-ми ден 16.05 Осака – Токио (около 500км, 2,30ч с влака стрела) Закуска
Закуска.(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч).Преди да отпътуваме за столицата Токио, ще посетим Замъка на Осака (включено в цената) – един от символите на града. Първата постройка на замъка е направена през 1583г, когато Тойотоми Хидейоши решава да постави основите на обединена Япония. Той е най-големият замък по това време в страната. Плановете на Хидейоше се провалят след убиството му от шогун Токугава, но тази забележителност остава една от визитните картички на страната. Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Следва трансфер до гарата Shin Osaka и качване на влакът Стрела – Nozomi до Токио. В Токио ни очаква нашия местен екскурзовод, с който ще се отправим до хотел Monterey Hanzomon или подобен. Нощувка.

9-ми ден 17.05 Токио Закуска
Закуска. След това се отправяме на полудневен тур на Токио (включен в цената).Ще започнем обиколката с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. Накрая ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Връщане в хотела и свободно време следобеда като ви препоръчваме да отидете до най-луксозния квартал Гинза и да се разходите по главната улица с многобройните й магазини, да видите лъскавият МОЛ – Ginza 6, да разгледате някой от шоурумите на Toyota.Можете също да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио. Нощувка.

10-ти ден 18.05 Токио – Нико – Токио (около 150км, около 2ч с автобус) Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената). Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г. Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората. Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане). Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

11-ти ден 19.05 Tокио – Камакура – Токио (67км, около 0,50ч с автобус) Закуска
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената). Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура. Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената). Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие... Връщане в Токио. Нощувка.

12-ти ден 20.05 Tокио – Истанбул Закуска
Закуска. Напускане на стаите и свободно време в Токио. Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини - Harajuku, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико. Късния следобед следва трансфер до международното летище в Токио за полет за Истанбул в 21:25 ч.

13-ти ден 21.05 Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 03:35 ч. Следва полет за София в 07:45 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

Цени
Пакетна цена Южна Корея и Япония
Дата На човек в двойна стая Единична стая
09.05.2019
3370 EUR Резервирай
3669 EUR Резервирай
Цената включва

Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени летищни такси и багаж до 40кг;
Всички трансфери по програмата с автобус;
2 нощувки със закуски в Сеул - T Mark Grand Hotel 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Бусан - Ramada Encore Haeundae 4* или подобен;
2 нощувки със закуски в Осака - Plaza Osaka 3* или подобен;
4 нощувки със закуски в Токио Monterey Hanzomon 3* или подобен;
10 закуски в двете държави, 3 обяда в Южна Корея и 1 вечеря в Япония;
Целодневна екскурзия на Сеул с включен обяд;
Полудневна екскурзия на Пусан с включен обяд;
Целодневна екскурзия до Куенджу с включен обяд;
Полудневна екскурзия на Осака с включена вечеря и посещение на Замъка на Осака;
Целодневна екскурзия на Киото;
Полудневна екскурзия на Токио;
Целодневна екскурзия до Нико;
Целодневна екскурзия до Камакура;
Билет за високоскоростния влак Сеул – Пусан;
Билет за Nozomi - влака Стрела от Осака до Токио;
Участие в чаена церемония;
Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
Медицинска застраховка
Местни екскурзоводи през цялото време в Южна Кореа и Япония и представител на туроператора от България, който помага с превода.

Цената не включва

Лични разходи и напитки по време на храненията
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване

Допълнителна информация

Полетно разписание:
09.05 СОФИЯ 17:50 ИСТАНБУЛ 19:10
09.05 ИСТАНБУЛ 20:45 СЕУЛ 12:55
20.05 ТОКИО 21:25 ИСТАНБУЛ 03:35 1 (кацане на 21.05)
21.05 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05

Важна информация:
Цената е валидна при група от минимум 18 туриста.
Пътуването до Япония и Южна Корея е безвизово и не са необходими специални ваксини.
Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
Доплащането става в срок до: 25.03.2019г.
Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
Плащането се извършва в брой или по банков път.
Цените за японската част от пътуването са изготвени при курс 100 йени =0,76 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
от 59 дни до 31 дни-депозита
от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор