Биг Трип

Статии

Интересни статии, любопитна информация, загадки, идеи и още.... в блога на Big Trip!

Вижте повече
Избери дестинация
Избери транспорт
Избери месец
Ранни резервации 2019
Изберете дестинация
Разпечатайте офертата Сподели Сподели с приятел

Организирани круизи гръцки острови 2019

Цени от 1040 лв.

Информация за програмата

Програма с четири нощувки и 5 гръцки острова

1 ден София - Пирея - 800 км.
Отпътуване от София с лицензиран автобус в 17:00 ч. от Храм - паметник " Александър Невски". Възможност за качване на туристи от градовете по посока ГКПП - Кулата: Дупница, Благоевград, Сандански.
2 ден Пирея - Миконос
Пристигане в Пирея около 08:00 ч. Преминаване по процедура - качване на кораба.
Начало на круиза с кораб CELESTYAL OLYMPIA. 11:30 ч. потегляме от пристанището в посока МИКОНОС, където ще акостираме само на 2 км. от центъра на главния град. Безплатен трансфер до града и обратно.
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.
Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това как една снежнобяла религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат. 22:30 ч. - качване обратно на кораба.
23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а туристите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.
3 ден Кушадасъ - Патмос
По програма на круиза. 07:00 ч. корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:
В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, с тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието .Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят.
Възможност за свободно време в Кушадасъ!
13:00 ч. корабът отплава към поредната си красива спирка остров ПАТМОС, като ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.
16:00 ч. акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки и е безплатно.
Патмос: Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от 11 в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир има и богата библиотека, която според тукашните монаси през 17 в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно! 21:00 ч. отплаване посока Крит.
4 ден - Родос
07:00 ч. корабът акостира в пристанище Родос - о-в Родос.
Екскурзия - РОДОС (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.
Пешеходна обиколка в древния град Родос – с екскурзовод.
Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти).
Исторически, островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището: гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос. В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.
Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от XIV-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през XIV-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра.
5 ден Крит - Санторини
07:00 ч. корабът акостира в пристанище Ираклион - о-в Крит.
КРИТ - едни красив, обичан и много популярен гръцки остров. Най-големият остров на южната ни съседка Гърция, ще Ви впечатли с вековната си история. Населяван от древни времена, той разполага с многообразни исторически и географски забележителности, поради което островът е известна туристическа дестинация. Минойската цивилизация (2600–1400 пр. Хр.), зародила се и развила се на Крит, е считана за първата голяма европейска цивилизация. Нейните паметници и днес могат да бъдат видени в археологическите обекти Кносос, Фестос и Гортис.
Възможност да посетите Кносоският дворец, град Ираклион - сами или с организирана от кораба екскурзия
11:30 ч. - отплаване за остров Санторини!
САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано! Може би това е най-необикновеният остров на Гърците, които не случайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак ...
Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята.
Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно! Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека. 21:30 ч. отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини както и на нощните светлини на острова.
6 ден Пирея - София - 800 км.
До 08:00 ч. напускане на кораба. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Приключване на програмата заредени с много положителна емоция и спомени за цял живот!

Дестинации по дни Час на пристигане Час на заминаване
Понеделник – Гърция Пирея/ Атина ----- Заминава 11.30 ч.
Понеделник – Гърция о. Миконос Пристига 18.00 ч. Заминава 23.00 ч.
Вторник – Турция Кушадасъ Пристига 07.00 ч. Заминава 13.00 ч.
Вторник – Гърция о. Патмос Пристига 16.00 ч. Заминава 21.00 ч.
Сряда – Гърция о. Родос Пристига 07.00 ч. Заминава 18.00 ч.
Четвъртък – Гърция о. Крит Пристига 07.00 ч. Заминава 11.30 ч
Четвъртък – Гърция о. Санторини Пристига 16.30 ч Заминава 21.00 ч
Петък – Гърция Пирея/ Атина Пристига 07.00 ч
Цени
Цена на човек настанен в двойна каюта 5 гръцки острова
Дати Цена на човек, настанен в двойна IA вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта IB с люк вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта XB с люк
08.04 - 12.04.
06.05 – 10.05
03.06 – 07.06.
1040 лв. Резервирай
1120 лв. Резервирай
1120 лв. Резервирай
1118 лв. Резервирай
1145 лв. Резервирай
1145 лв. Резервирай
1225 лв. Резервирай
1305 лв. Резервирай
1305 лв. Резервирай
Забележка

Цените са с включена отстъпка за ранни резервации до 27.12.2018

* Цената е до изчерпване на промоцията или до изчерпване на типа каюта.

* Специалната оферта е валидна при настаняваване каюта с двама пълноплащащи
* Отстъпка за туристи със собствен транспорт -70 лв.
* Доплащане за самолет на цена от 170 лв с включена допълнителна нощувка в хотел категория 2/3* в района на Пирея
Дете до 11,99 г. настанено с двама възрастни в съответния тип каюта – 690 лв.
Единична настаняване само срещу запитване.

Цена на човек настанен в двойна каюта 5 гръцки острова
Дати Цена на човек, настанен в двойна IA вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта IB вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта XB с люк
08.04 - 12.04.
06.05 – 10.05
03.06 – 07.06.
1080 лв. Резервирай
1170 лв. Резервирай
1170 лв. Резервирай
1158 лв. Резервирай
1195 лв. Резервирай
1195 лв. Резервирай
1265 лв. Резервирай
1355 лв. Резервирай
1355 лв. Резервирай
Забележка

Цените са с включена отстъпка за ранни резервации до 30.01.2019

* Цената е до изчерпване на промоцията или до изчерпване на типа каюта.
* Специалната оферта е валидна при настаняваване каюта с двама пълноплащащи
* Отстъпка за туристи със собствен транспорт -70 лв.
* Доплащане за самолет на цена от 170 лв с включена допълнителна нощувка в хотел категория 2/3* в района на Пирея
Дете до 11,99 г. настанено с двама възрастни в съответния тип каюта – 690 лв.
Единична настаняване само срещу запитване.

Цена на човек настанен в двойна каюта 5 гръцки острова
Дати Цена на човек, настанен в двойнаI IA вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта IB вътрешна каюта Цена на човек, в двойна каюта XB с люк
08.04 - 12.04.
06.05 – 10.05
03.06 – 07.06.
1280 лв. Резервирай
1370 лв. Резервирай
1370 лв. Резервирай
1358 лв. Резервирай
1455 лв. Резервирай
1455 лв. Резервирай
1358 лв. Резервирай
1550 лв. Резервирай
1550 лв. Резервирай
Забележка

Цени за резервации от 01.02.2019г

* Отстъпка за туристи със собствен транспорт -70 лв.
* Доплащане за самолет на цена от 170 лв с включена допълнителна нощувка в хотел категория 2/3* в района на Пирея
Дете до 11,99 г. настанено с двама възрастни в съответния тип каюта – 690 лв.
Единична настаняване само срещу запитване.

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристически автобус до пристанище Пирея, Атина в двете посоки.
4 нощувки на база All Inclusive в круизния кораб Celestyal Olympia
Пристанищни такси, такса обслужване, такса гориво
Анимация и професионални вечерни шоу програми
Използване услугите на борда - басейн и фитнес
Представител от фирмата организатор
*Eкскурзия до Ефес (Кушадасъ) с екскурзоводско обслужване на бълг. език. Ефес е един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци.
*Екскурзия до средновековен Родос – пешеходна обиколка на столицата и трансфер до Акропола на Линдос.
*Трансфер отиване и връщане до центъра на Миконос
ALL INCLUSIVE програма на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снакс, нощен бюфет съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:
Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)
Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)
• Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)
• Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire)
• Rum (Bacardi, Captain Morqan)
• Vodka (Smirnoff, Absolut)
• Tequila (Jose Cuervo Gold)
Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)
Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)
Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе)
Шампанизирано вино

Цената не включва

Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
Хазарт (бинго / казино и др.)
Екскурзии на брега за гръцките острови
Застраховки - 8лв на човек за престоя

Допълнителна информация

Информация за круизния кораб CELESTYAL OLYMPIA
Celestyal Olympia е последният и един от най-големите кораби, присъединили се към флотилията на Celestyal Cruises. Специалната атмосфера на круизния кораб ще ви накара да се отпуснете и релаксирате посещавайки едни от най- притегарелните и магични острови . На борда на Celestyal Olympia са на разположение разнообразни възможности и атракции за забавления и релакс : 3 ресторанта, 5 бара, 2 кино салона,, 2 басейна, джакузи, фитнес и СПА център, салон за красота, безмитен магазин, бутици, конферентен център, медицински център.
Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон
Скорост: 19.00 възела
Брой пътници: 1664
Тонаж: 37584.00 тона
Брой екипаж: 540
Ширина: 28.40 метра
Дължина: 214.88 метра
Година на пускане на вода: 1982 година
Година на последна реновация: 2014 година
Флаг: Малта
Електричество 110/220V
CELESTYAL Olympia разполага с 725 каюти за настаняване стандартни вътрешни, външни каюти с прозорец и апартаменти с голям прозорец. Вътрешните и външни каюти са 694. разположени между втора и шеста палуба, апартаментите се помещават между седма и девета палуба и предоставят лукс, и повече екстри.
Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор
Дрес код - официално облекло по време на хранене не се изисква. С изключение на гала вечерите / има по една гала вечер с изключение на тридневните маршрути/
Ресторантите на CELESTYAL Olympia
Leda Casual Dinning на девета палуба, предлага различни средиземноморски ястия на шведска маса.
Aura Grill на девета палуба е отворен само за обяд. Намира се точно до басейните и предлага сандвичи и пържени картофи.
Aegen Restaurant се намира на четвърта палуба, обстановката е по-изискана и облеклото на желаещите да вечерят в него трябва да е спортно-елегантно.
На борда на CELESTYAL Olympia има 6 дневни и нощни заведения – барове, дискотека, нощен клуб за танци и коктейл бар до басейните.
Thalassa Bar се намира на десета палуба и предлага чудесна гледка към басейните.
Horizons Bar се намира на дванадесета палуба най-атрактивният бар на борда, със своята неповторима гледка към заобикалящото ви море.
Helios Bar, намира се точно зад басейните, различни фрешове, свободна зона за пушачите
Eclipse Bar на седма палуба е истинска атракция , с предлаганата почти всяка вечер автентична кубинска музика от кубинска група.
Argo Bar до казиното на пета палуба и предлага ободряващи напитки.
Selene Lounge дискотеката, която се намира на пета палуба.

Спорт, релакс и забавления
CELESTYAL Olympia разполага с разнообразни съоръжения и възможности както за спорт или релакс. На борда има мултифункционално спортно игрище, 2 басейна и фитнес, СПА център и театър, в който всяка вечер се организират спектакли, концерти и шоу програми.

в цената на круиза e включенo безплатно ползване
Спортно игрище – баскетбол, футбол, волейбол
Тенис на маса
Групови занимания по аеробика и фитнес
Казино
Библиотека
Басейни – два външни басейна
Muses Lounge, на пета палуба - сцена, на която се изнася шоу спектакъл с участието на певци и танцьори всяка вечер

Допълнително се плаща за:
СПА център Sana Beauty / пета палуба/
Маникюр, педикюр, фризьор

За децата
CELESTYAL Olympia организира и се грижи за забавлението на децата, но стимулират и акцентират върху забавлението на цялото семейство заедно повече, отколкото на отделянето на децата в клуб.
Детският клуб ( 7-ма палуба) е за деца от 3 до 12 годишна възраст. Детските занимания са включени в цената на круиза и са организирани от опитни аниматори , специално обучени за работа с деца. За децата се предлага специално детско меню в ресторантите.
Специалната оферта за деца от0 до 16г -50% е валидна при настаяваване с двама пълноплащащи.