СЕЙШЕЛИТЕ - ДРУГИЯТ СВЯТ / САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ / ОКТОМВРИ 2021 / ЯНУАРИ 2022 / ФЕВРУАРИ 2022 / 7 НОЩУВКИ / 10 ДНИ

Самолет
Сейшелски острови, Сейшели
10 дни / 7 нощувки
28.01.2022, 25.02.2022
Цена от: 2932.00 лв.
Резервирай

Изберете хотели за резервация по програмата

Програма
Ден 1 : Директен полет от София до Мае в 19:40 ч. с  кратък стоп за зареждане в Джибути.
Ден 2: Кацане на Сейшелите сутринта в 07:00 ч. Посрещане и трансфер от летище до избрания от Вас хотел. Свободно време и запознаване с допълнителните екскурзии на място. Сейшелите са 115 острова, разположени от Екватора до северния край на Мадагаскар. Най-големите острови от групата са Мае, Пралин, Силует, Ла Диг. Изградени са основно от гранитни скали, а останалите по-малки острови са предимно коралови.
Това удивително място е връх на потънал древен континент, ако се чудите как би изглеждал Раят – е Сейшелите се  доближават до представата за Райско кътче. Пясъкът е коралов, ослепително бял и има особеността, че не се нагрява дори при много високи температури, природата е съхранена и ще ви остави омагьосани със своята екзотика, омайния мирис на райски цветя и смарагдово-сините си води. Вечеря. Нощувка.
Ден 3: Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.
Ден 4: Закуска. О-В МАЕ: Възможност за Целодневна екскурзия „Открий Мае”с включен обяд срещу допълнително заплащане от 80 евро на възрастен, 40 евро за дете от 2-11г;
Турът започва с трансфер от хотела за спирка в колониалния център на най-малката столица в света Виктория. Ще видите сградите на съда, музея, пощата и часовниковата кула, близнак на лондонската гара Виктория. Зад ъгъла е сградата Codevar, където местни занаятчии продават своите стоки, включително известното креолско злато. Разходката по улица Albert ще покаже интересния разноцветен пазар, където на щандове ще видите продавана прясно уловена риба, тропически плодове и зеленчуци, билки и подправки с изобилие от аромати. Следва пътуване през планината и прохода Sans Soucis със спирка за фото пауза на историческия Mission Lodge. Ще посетим едно от най-старите наследства на островната държава – Ботаническата градина, датираща повече от век и разположена в сърцето на Мае. Следва креолски обяд в местен ресторант. След обяда турът продължава по южния край на острова към възстановената колониална плантация на Jardin du Roi, позната в кратката история на Креолците като плантацията на семейството на Джордж, чието родословно дърво има връзка с Луи ХVII от Франция. Ще ви посрещнат с освежаващ домашно приготвен плодов сок преди да ви разведат из насажденията от зеленчуци, екзотични плодове, билки и подправки. На път за хотела в оставащото време от следобеда ще направим пауза до панорамна гледка към остров Еден. Прибиране в хотела около 16 ч. следобед. Минимум записани за провеждане на екскурзията – 6 човека.
О-В ПРАСЛИН: Възможност за опознавателна екскурзия на остров Праслин срещу допълнително заплащане от 95 евро на възрастен, 45 евро за дете от 2-11 г.: Valle / Anse Lazio /Праслин/ – полудневна екскурзия до Valley De Mei и световно известният с белите си пясъци и светлосини води плаж -Anse Lazio. Сърцето на острова е дом на гъсти джунгли от палми и много често е наричан „Градина на Рая". Атракционна точка на острова е Vallee De Mai, единственото място в света, където се отглежда палмата Coco De Mer, която има най-голямата ядка в света. Минимум записани за провеждане на екскурзията – 4 човека.
Вечеря. Нощувка.
Ден 5: Закуска.  О-В МАЕ: Възможност за целодневна екскурзия Пралин и Ла диг (Мае) с включен обяд срещу допълнително заплащане от 219 евро на възрастен, 95 евро за дете от 2-11 г.: Пралин е вторият по големина остров на Сейшелите и е на около 1 час път с ферибот от Мае. Туристите ще могат да посетят Vallee De Mai – единственото място на земята, където в естествена среда расте гигантската палма, позната като двоен морски кокосов орех (coco de mer). Разходката минава по добре поддържаните пътеки на тази девствена гора, слушайки звуците на редкия Черен папагал, които ни карат да вярваме на легендите, че именно това е градината на рая. Турът включва посещение на  известния плаж Anse Lazio, преди 30 минутния преход с лодка до La Dig. На остров La Dig посетителите ще се насладят на атмосфера на безвремие и на удобствата на XXI век. Следва трансфер от пристана до L’Union Estate за тур до навесите за сушени ядки от кокосов орех, за среща с гигантските земни костенурки и до наскоро обновената колониална къща в плантацията, където е сниман филма Goodbye Emmanuella. Обиколката на La Dig продължава с открит камион с балдахин, спирайки на Anse Source d”Argent – един от най-красивите плажове в света. Ще разполагате с достатъчно време да снимате впечатляващите гранитни скални образувния. Този 11 часов тур на Пралин и La Digue, който понякога тръгва от La Digue е привлекателна възможност за посетителите да разгледат двата острова в един ден. Този целодневен тур включва двупосочен трансфер с лодка между Мае и Пралин. Минимум записани за провеждане на екскурзията – 10 човека.
Вечеря. Нощувка.
Ден 6: Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.
Ден 7: Закуска. О-В МАЕ: Възможност за целодневна екскурзия Glass bottom boat /Мае/с включен креолски обяд на катамаран - от 135 евро на възрастен, 55 евро за дете от 2-11г.: Прекрасна възможност да научите повече за морския свят на това екзотично и тропическо място – Сейшелите. Отплаване към близкия и див остров Moyenne - място, където животът на земните костенурки и човека са в пълен синхрон. Следва креолски обяд на острова и свободно време за гмуране, шнорхелинг, плажуване. По-късно връщане към хотела.  Минимум записани за провеждане на екскурзията – 6 човека.
О-В ПРАСЛИН: Възможност за целодневна екскурзия Cousin / Curiuese islandas & St. Piere срещу допълнително заплащане - от 169 евро на възрастен, 105 евро за дете от 2-11 г.Минимум записани за провеждане на екскурзията – 10 човека.
Вечеря. Нощувка.
Ден 8: Закуска.  Свободно време за почивка сред безкрайните плажове с бели пясъци и кокосови орехи. Вечеря.
Ден 9: Закуска. Освобождаване на стаята в 12 ч. Свободно време. Трансфер до летището. Вечерен полет за София в 21:00 ч.
Ден 10: Пристигане в София рано сутринта.
Допълнителни екскурзии
*За хотелите на о-в Праслин по желание – доплащане за двупосочен полет Мае – Праслин – Мае – 210 евро / възрастен, 180 евро / дете 2-11.99 г.
От Мае: „Открий Мае”с включен обяд срещу - 80 евро на възрастен, 40 евро за дете от 2-11 г.;
От Мае: Целодневна екскурзия Пралин и Ла диг с включен обяд - 219 евро на възрастен, 95 евро за дете от 2-11 г.;
От Мае: Glass bottom boat с включен креолски обяд на катамаран - 135 евро на възрастен, 55 евро за дете от 2-11
От Праслин: Valle/ Anse Lazio - 95 евро на възрастен, 45 евро за дете от 2-11 г.;
От Праслин: Cousin / Curiuese islandas & St. Piere - 169 евро на възрастен, 105 евро за дете от 2-11 г.;

Условия за записване:
При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, номер на паспорт, дата на валидност, ЕГН номер и телефон за връзка с Вас по време на пътуването;

Условия на плащане:
Депозит 1: 200 евро на човек след потвърждение на резервацията.
Депозит 2: 500 евро до 60 дни преди датата на отпътуване.
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи при пътуване до Сейшели (изискванията, свързани с Ковид-19 подлежат на препотвърждение, тъй като е възможна промяна):
Всички пътуващи трябва 24 часа преди отпътуване до Сейшели да попълнят декларация на следния сайт - https://seychelles.govtas.com/user-information;
При пристигане на летището в Мае се изисква отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, преведен на английски език, направен 72 часа преди пристигане.
Има възможност да се направи PCR тест за COVID-19 на място в хотела по време на престоя срещу допълнително заплащане.
Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.

Авиокомпания: BG AIR
Информация за превозвача: авиокомпания: Bulgaria Air
Тип самолет: AirBus 320
Адрес: гр. София, Летище София / Бул. Брюксел 1
Полетно разписание:
FB7075 A320 София 19:40 - Джибути 02:00  Джибути 02:40 – Маe 07:00
FB7076 A320 Мае 21:00 - Джибути 23:10 Джибути 23:50 - София 04:35
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно своите пътници.

Допълнителна информация:
За пътуване до Сейшели се изисква валиден международен паспорт поне 6 месеца след датата на връщане в страната. Не се изисква виза, както и допълнителни ваксини.
За деца до 18 г., пътуващи без родители или само с един от тях трябва да имат оригинал и копие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Дете до 1.99 г. не ползва седалка в самолета.
Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемиологичната обстановка в страната при минимум 140 записани туриста. Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.
Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е № 00088426/13062110000006, валидна до 11.01.2022 г.

 
Самолетен билет за чартърен полет София - Мае - София (с кацане за техническо презареждане в Джибути) на Bulgaria Air с включени летищни такси;
Чекиран багаж 20 кг. и до 158 см + ръчен багаж 8 кг. с размери 55х40х23 см;
7 нощувки в избрания от Вас хотел на съответната база изхранване;
За хотелите на О-в Мае - трансфер летище-хотел-летище с автобус;
За хотелите на о-в Праслин - трансфер с ферибот и наземен трансфер пристанище-хотел-пристанище;
Представител по време на пътуването;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, с включен риск COVID-19;
Разходи от личен характер;
PCR тест при заминаване - предлагаме преференциална цена от 64 лв. на човек;
PCR / антигенен тест при връщане в България, ако такъв се изисква;
Застраховка "Отмяна на пътуване"  с Ковид 19 покритие;
Допълнителни екскурзии на място;
Горивна такса (ако е необходима такава) - обявява се 21 дни преди датата на отпътуването;
Бакшиши;
Такса здравна декларация, която се заплаща при попълването на QR код за Сейшелски острови – 10 евро /към 11.06.2021 г./;

Избрано от блога