КАПАДОКИЯ - МЕЧТАНА И НЕЗАБРАВИМА - ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРИ от СОФИЯ 22.07.2021г § 03.09.2021г

Самолет
Кападокия, Турция
4 дни / 3 нощувки
22.09.2022
Цена от: 531.99 лв.
Резервирай
Програма
КАПАДОКИЯ – МЕЧТАНА И НЕЗАБРАВИМА
 
Да се разходим сред най-старите християнски църкви и манастири е прекрасно изживяване.
Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.


По изгрев слънце Кападокия е гледка мечта, оранжево-розово небе, обсипано с цветни плаващи балони . От момента, в който стъпите на тази земя разбирате, че колкото и да снимате, няма как да предадете реалната красота и природни дадености на това място. Затова непременно посетете Кападокия.
Не пропускайте да заредите душата и сърцето си с красивите гледки и емоциите на това мистично място.
 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 

ПОЛЕТ ДАТА ИЗЛИТАНЕ ЧАС НА ЗАМИНАВАНЕ ЧАС НА ПРИСТИГАНЕ КАЦАНЕ САМОЛЕТ
BUC111 03.9.2021 SOF 07:00 8:40 NAV MD82
BUC112 06.9.2021 NAV 14:30 16:20 SOF MD82


1-ви ден
08.00 ч. излитане от летище София с директен чартърен полет European Air Charter до летището в гр. Невшехир. Посрещане на летището от представители на фирмата партньор, следва кратък трансфер до избрания от Вас хотел. Регистрация и настаняване в хотела след което, без да губим и една минута от времето си на това прекрасно място стартираме с лека и приятна екскурзия .Първата спирка е Dream Valley където ще се насладите на разходка из красивите каньони, след което Ви очаква приятен обяд с местни гозби приготвени на каменна плоча, а за завършек домашна баклава. 
След обяда се отправяме за посещение на световно известни керамични ателиета и работилници неповторими по рода си за местността Аванос. Ще видите уникалният метод и шоу при приготвяне на керамични изделия. След това разглеждане на
Love Valley, Gorme, Esen tepe, Uchisar. Връщане в хотела. Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена «Въртящи се Дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи.
Двете екскурзии са по желание и  се заплащат допълнително. ВЕЧЕРЯ и НОЩУВКА


2-ри ден
04.00ч. Няма време за губене днес е едно от най- големите предизвикателства и изживяване за , което няма думи с които да се опише това преживяване - ПОЛЕТ С БАЛОН. С всички, които искат да изживеят тези незабравими момент ще се срещнем  в лобито на хотела в ранните сутрешни часове на деня за тръгване към мястото определено за тази цел. Там Ви очакват и посрещат с топъл чай и курабийки преди старта на полет с балон. Следва кратка инструкция за безопасност и поведение по-време на полета с балон. Ще прелетите над Guvercinlik vadisi/долината на гълъбите/, каменните статуи и още красиви  места достигайки до замъка Ючхисар. Екскурзията приключва около 07.30 часа, след което следва връщане обратно в хотела и закуска на блок маса. След това  можете да се впуснете в следващото приключение. като продължите деня с нови преживявания. Предлагаме Ви екскурзия по долината Ъхлара – Византийско име Пелистрема. По 200 стъпала  по протежението на каньона се слиза до бреговете на река Мелендиз като самата обиколка е около 3 км. По време на разходката се посещава ранно християнски църкви, след което се пристига в Белисърма. Възможност за обяд. След обяда обиколката продължава с посещение на село Селиме и едноименният манастир. Великолепно изсеченият в скалите манастир, датиращ от ранния християнски период. Манастирът по невероятен начин е оформен във високите конусовидни скали и е най-големият и сложно позициониран в архитектурно отношение в Кападокия. Отправяме се към невероятния подземен град Каймаклъ. В подобни подземни градове нивата обикновено са 2-3, докато тук нивата са повече и достигат до 120 метра дълбочина под земята. Запазени са вентилационни шахти, кладенци, складове за съхранение на зърно, кухни преси за приготвяне на вино, помещения за животни, параклиси и погребални ниши.Счита се,че на осемте нива в този внушителен град под земята са живели повече от 10 хиляди души. Връщане в хотела. Вечерта Ви предстои Традиционна фолклорна вечер. Кападокия е известна с програмата си "Турска вечер". Великолепно шоу програма, с уникална хореография. Всичко, което сте видели през деня се превръща в едно величествено танцово шоу чрез, което по един невероятен начин се препредава културата и бита на хората по тези места. Ако добавите това забавление към всичко видяно и преживяно в Кападокия  името на вашата почивка  става  ‚,НЕЗАБРАВИМА‘‘…...
Двете екскурзии са по желание и  се заплащат допълнително. ВЕЧЕРЯ и НОЩУВКА


3-ти ден
04.00ч. за тези, които са се колебали и пропуснали най-прекрасното изживяване ПОЛЕТ С БАЛОН  днешният ден отново открива тази възможност.
Закуска. След закуска по желание  можете да се включите в следващото вълнуващо приключение - целодневна екскурзия до най-интересните места в Кападокия. Отиваме на гости сред Комините на феите и Червената долина. Посещение на крепостта Ортахисар както посещение на автентичните къщи по  хълмовете  на Кападокия. След това слизане към Долината на гълъбите, където ще имате възможност да направите красиви снимки на фона на уникалните цветни вулканични скали. Обяд. След обяда посещение на работилници за ръчно тъкани килими специфични за региона. След това се отправяме към селата Чаушин и Пашабаларъ, след което посещение на екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още „лунен ландшафт“.  Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, както и паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Екскурзията се заплаща допълнително. За гостите които, желаят могат да се насладят на мистичното изпълнение на суфистка музика изпълнена от Semah.
Екскурзиите са по желание и  се заплащат допълнително.
След програмата посещение на местна църква. ВЕЧЕРЯ и НОЩУВКА


4 ти ден
Закуска. Свободно време за разходка и шопинг. Около 13 часа трансфер към летището в Невшехир за обратен полет до София
ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.


 

Други

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит 20/ 10 евро
Танц на дервиши 15/ 7 евро
Semah - представление  15/ 7 евро
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год..Цената е валодна за записвания до 30.06.21
110 евро


Плащания:
Авансово плащане от 10% депозит на човек до 24 ч.от направената резервация
Доплащане до 30 % от цената до 10 дни от направенета резервация  
пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване

1.При направена резервация пътуващият в рамките на  24 часа заплаща гаранционен депозит по договора за организирано туристическо пътуване в размер на  сумата определена за всяка програма.
2.С това се гарантира резервацията в хотела както и в превозното средство.
Програмите  са   без медицински изисквания за имунизации. Изискването на PCR тестове е упоменато във всяка програма според мястото за където се пътува.
•COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните  подлежат на препотвърждение при наближаване  периода на пътуване.
•Срок за уведомление за несъбран минимум – до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация ,техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора като  на клиента се предлага алтернативен  вариант за осъществяване ма пътуването.
•Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
•Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК.Туроператора е посредник за улесняване услугата  на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
 
Срокове за анулации и неустойки валидни  по време на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/
1.1.В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19 , като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация , Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните .
1.2 Клиентите са напълно уведомени и наясно ,че резервират пътуване което е по време на на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/като в този период  може да  има промени условията за пътуване и изискване за тесове  съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
 
2.Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 20 /петнайсет/ календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
3.В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора  се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите .
3.1.Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това .
4.При отказ по лични причини или други, които са извън описаните в т. 1.1.се следват клаузите описани в основния договор.
•В случай, че Клиента  прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
•Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
•Три имена на латиница по международен паспорт;
•Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
•За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

 

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит 20/ 10 евро
Танц на дервиши 15/ 7 евро
Semah - представление  15/ 7 евро
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год..Цената е валодна за записвания до 30.06.21
110 евро


Плащания:
Авансово плащане от 10% депозит на човек до 24 ч.от направената резервация
Доплащане до 30 % от цената до 10 дни от направенета резервация  
пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване

1.При направена резервация пътуващият в рамките на  24 часа заплаща гаранционен депозит по договора за организирано туристическо пътуване в размер на  сумата определена за всяка програма.
2.С това се гарантира резервацията в хотела както и в превозното средство.
Програмите  са   без медицински изисквания за имунизации. Изискването на PCR тестове е упоменато във всяка програма според мястото за където се пътува.
•COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните  подлежат на препотвърждение при наближаване  периода на пътуване.
•Срок за уведомление за несъбран минимум – до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация ,техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора като  на клиента се предлага алтернативен  вариант за осъществяване ма пътуването.
•Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
•Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК.Туроператора е посредник за улесняване услугата  на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
 
Срокове за анулации и неустойки валидни  по време на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/
1.1.В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19 , като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация , Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните .
1.2 Клиентите са напълно уведомени и наясно ,че резервират пътуване което е по време на на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/като в този период  може да  има промени условията за пътуване и изискване за тесове  съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
 
2.Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 20 /петнайсет/ календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
3.В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора  се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите .
3.1.Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това .
4.При отказ по лични причини или други, които са извън описаните в т. 1.1.се следват клаузите описани в основния договор.
•В случай, че Клиента  прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
•Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
•Три имена на латиница по международен паспорт;
•Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
•За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

 • Цената е в евро включва:
 • самолетни билети София – Невшехир - София
 • багаж 20 кг. на човек чекиран + 4 кг. ръчен /без куфарчета само малки раници и чанти/
 • 3 нощувки в предварително избрания от Вас хотел
 • трансфери
 • медицинска застраховка асистънс 10 000 евро  с покритие КОВИД -19(Не покрива  престой в хотела или нови самолетни билети при положителен резултат от тест направен в чужбина)
 • екскурзоводи  на български език
 • Цените са валидни по ранни записвания до 30.06.2021г/
 • Цената не включва:
 • Всички екскурзии по програмата/ обяди
 • Входни такси
 • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ
 • Бакшиши и разходи от личен характер
 • Горивна такса - дължима 20 дни преди отпътуването(Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/.
 • PCR/ антиген  ТЕСТОВЕ 
  РАЗХОДИ ПО ПРЕСТОЙ ИЛИ НОВИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ИЗЛИЗАНЕ НА ПОЗИТИВЕН РЕЗУЛТАТ СЛЕД  НАПРАВЕН ТЕСТ  В ЧУЖБИНА 
 • ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
  Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет. Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

   

Избрано от блога